Sublimeren van kleding en ander textiel

Wat is sublimatie, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Bij Simpelgoed bedrukken we al ons textiel door het te sublimeren. Dit doen we volledig in eigen beheer en in Nederland, waardoor we heel snel kunnen leveren. Daar waar je bij andere leveranciers vaak weken moet wachten op je sublimatie t-shirt of ander sublimatie textiel, heb je jouw ontwerpen bij Simpelgoed al binnen 3 dagen in huis!

Sublimeren kent vele voordelen ten opzichte van andere druktechnieken, zoals zeefdruk of persen. Een van de belangrijkste verschillen met deze methodes is dat bij sublimatie de bedrukking niet óp, maar ín de stof wordt gedrukt. Hierdoor voel je de opdruk niet zitten, blijft het textiel heel soepel aanvoelen en is het op hoge temperatuur wasbaar zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit. Maar wat is sublimatie nu precies, en hoe werkt sublimeren?

Wat is sublimeren?

Sublimeren is een proces waarbij een logo, tekst of ander ontwerp op hoge temperatuur en onder hoge druk in polyester vezels wordt gedrukt. Alleen hoogwaardig polyester is geschikt voor bedrukking met sublimatie. Door de hitte wordt de inkt gasvormig en zakt als het ware in de vezels van de stof. Het resultaat is een heldere, gedetailleerde full colour print die kras-, was- en weerbestendig is.

De sublimatie druktechniek wordt al lange tijd veel gebruikt bij sportkleding, maar kan tegenwoordig ook op vele andere manieren worden toegepast. Het mooie van sublimatie is dat het vrijwel geen beperkingen kent. Stoffen en kleding zijn volledig rondom te bedrukken en helemaal naar eigen wens te ontwerpen. Neem eens een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door de vele mogelijkheden!

Ontwerp je eigen sublimatie textiel bij Simpelgoed

Droom je van een het ontwerpen van je eigen kleding en wil je unieke stoffen laten bedrukken? Of zoek je leuke T-shirts voor je sportteam of vriendenclub? Welk idee je ook hebt, Simpelgoed helpt je bij de uitvoering ervan. Jij bedenkt het, wij maken het. Simpel en goed! We leveren full colour, betaalbaar maatwerk van oplage één tot 1000+.

Je eigen kleding of andere items ontwerp je snel en easy in onze speciale Kit Builder. Kies een van onze designs en personaliseer dit met je eigen logo, foto of tekst, of upload je eigen ontwerp. Je ziet het resultaat direct in 3D!

Daarom Simpelgoed

  • Volledige full colour sublimatie bedrukking
  • 100% kleurvast, ook na vele wasbeurten
  • Vanaf oplage 1 tot 1000+
  • Verzonden binnen 4 werkdagen
  • Spoedlevering mogelijk
  • Betaalbaar maatwerk
  • Confectie en bedrukking in Nederland
  • Snel en eenvoudig personaliseren in 3D