De vele voordelen van polyester

Bij Simpelgoed bedrukken we alle ontwerpen door middel van sublimatie op hoogwaardig polyester stof. Polyester kent vele voordelen en maar weinig nadelen. Het is al lang niet meer de synthetische, niet ademende stof waar je misschien aan denkt. Polyester verdient echt een beter imago! In dit blog zetten we daarom alle voordelen van polyester nog even voor je op een rij:

  1. Polyester is lichtgewicht
    Polyester stof is een stevige en slijtvaste stof, maar voelt toch zo licht als een veertje. Geen wonder dat de stof al jaren heel populair is in de sportwereld!
  2. Polyester ademt
  3. Een van de grootste nadelen van polyester stof was dat het niet ademde en daardoor al snel plakkerig aanvoelde. Gelukkig is dit inmiddels verleden tijd en ademt polyester tegenwoordig wel gewoon. De zachte, soepele stof voelt aan als katoen en kan in alle jaargetijden gedragen worden.
  4. Polyester is een geweldig materiaal om te bedrukken
  5. Een van de belangrijkste voordelen van polyester is dat het heel geschikt is voor sublimatie bedrukking. Dit betekent dat elk ontwerp, in elke kleur en op elke plek in de stof gedrukt kan worden. De kleuren dringen diep in de vezels en blijven hierdoor jarenlang mooi.
  6. Veelvuldig wassen op hoge temperatuur is geen probleem
  7. Veel stoffen worden, als je ze veel en op hoge temperatuur wast of droogt in de droger, vaal of ze krimpen. Zeker voor schorten, slabbetjes, tafellakens en ander textiel dat vaak vies wordt is dat natuurlijk niet handig. Gelukkig blijft polyester stof écht lang mooi, is het vormvast en kreukt het niet. Je kunt het wassen en drogen zo vaak je maar wilt.

Ervaar de voordelen van polyester zelf!

Ben je benieuwd geworden naar de voordelen van polyester stof anno nu? Bij Simpelgoed laten we je graag kennismaken met alle mogelijkheden die deze mooie stof biedt. Vraag een gratis sample box aan met het je eigen ontwerp, of bestel je bedrukte textiel direct in onze webshop.